EU:n elpymispaketista

16.03.2021

Suomi on maksamassa elpymispaketista 6,6 miljardia euroa ja saamassa takaisin vain 2,7 miljardia


Eikö kuulosta huonolta diililtä? No sitä se juuri onkin. Suomen osuutta elpymispaketista on tiputettu alaspäin alkuperäisestä puolella miljardilla "koska olemme hoitaneet koronan liian hyvin". Koko paketti on täysin kestämättömälle pohjalle rakennettu ja vie Euroopan Unionin kohti liittovaltiota. Tätä kehitystä vastustan jyrkästi! Nyt kun tämä Pandoran lipas avataan ei paluuta entiseen enää ole olemassa. Näitä tulonsiirtopaketteja on varmasti tulossa tulevaisuudessa rutkasti lisää.

Perussuomalainen Nuoriso laittoi käyntiin kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi elpymispaketista. Aloite keräsikin hyvin nopeasti tarvittavan määrän allekirjoituksia. Tällä hetkellä aloite on hautautuneena jonnekkin byrokratian rattaisiin.

Tämä tulossa oleva elpymispaketti on mielestäni niin pahasti EU:n luonnetta muuttava toimi, että siitä pitäisi tosiaan järjestää kansanäänestys. Epäilen vahvasti ettemme pääse asiasta äänestämään, mutta ehkäpä olen väärässä ja vielä pääsemmekin käymään uurnilla. Kuka tietää?

Kansalaisaloite keräsi reilussa kolmessa vuorokaudessa tarvittavan määrän allekirjoituksia


Mennään seuraavaksi Helsingin Sanomien julkaisemaan uutiseen, joka perustuu hallituksen omaan laskelmaan paketin hyödyistä.

Helsingin Sanomien uutinen aiheesta

Valtiovarainministeriön laskelmien mukaan Suomen talous kokisi siis pienen piristysruiskeen elpymispaketin parina ensimmäisenä vuotena. Vuonna 2021 Suomen talous kasvaisi ennusteen mukaan nykyisestä 2,5% -> 2,8%. Eli huimat 0,3%, eikä tässä vielä kaikki. Vuonna 2022 elpymispaketin odotetaan lennättävän taloutemme 2,0% sijasta 2,1% nousukiitoon. Päätähuimaavaa. Tämän jälkeen bruttokansantuotteen kasvu hidastuisi käytännössä samalle tasolle ilman elvytyspakettiakin. Tosin meille jäisi vain maksettavaksi se 6,6 miljardin maksuosuus EU:n ottamista lainoista. 

Ajattelitko ettei homma voisi enää mennä hullummaksi? Voi se... Suomi on käyttämässä noin puolet paketista saativista rahoista elvyttämisen sijaan vihreään siirtymiseen.

Tämä on aivan pähkähullua... 6,6 miljardilla olisi rakentanut esimerkiksi 35 lastensairaalaa