Kiitos luottamuksesta!

15.06.2021


Nöyrimmät kiitokseni teille kaikille

Ensikertalaisena kuntavaaleissa läpipääsy oli erittäin mahtava ja pitkään takaraivossa siintänyt haave. Kiitos teille kaikille 114 äänestäjälle sen toteuttamisesta! Mieli vetää todella nöyräksi näin hyvän tuloksen edessä. Perussuomalaisten listalla oli kuntavaaleissa 52 ehdokasta ja silti 114 teistä valitsi juuri minut listaltamme kuntalaisten asioita hoitamaan. Ennakkoon oli todella vaikeaa arvioida kuinka suuri oma kannatus tulisi vaaleissa olemaan, sitä kun ei ole mitattu vaaleissa vielä kertaakaan aiemmin. Arvelin kokonaistuloksen jäävän jonnekkin 70 äänen hujakoille, mutta siitä mentiin kyllä todella hienosti yli. Omat kuntavaaliteemani siis varmasti saivat teissä kannatusta.

En luvannut kenellekään katteettomia vaalilupauksia, enkä aio tehdä niin jatkossakaan. Keskitytään kaupungin perustehtäviin ja jätetään ylimääräinen rahan haaskaus pois, jotta meille kaikille tulee paremmat oltavat elää ja yrittää Jämsässä. Ainoat vaalilupaukset mitä lupasin olivat, että lupaan perehtyä tarpeeksi käsiteltäviin asioihin ja se, että julkaisen jokaisesta kokouksesta kirjoituksen, missä käyn läpi esityslistalla olevia asioita ja perustelen vähän kantojani aiheisiin.

Vaalikampanjani keskittyi yksinomaan sosiaaliseen mediaan. Olen toki kirjoitellut päivityksiä Facebookin poliitikkosivuilleni tasaiseen tahtiin jo nelisen vuotta. Oli näköpiirissä vaaleja tai ei. Tästä syystä kiinnostuneilla on ollut helppo mahdollisuus seurata kannanottoja ja seurata matkaani poliitikkona puolueen nuorisojärjestössä ja nyt seuraavaksi sitten kaupunginvaltuutettuna.

Olisin halunnut tehdä kattavamman vaalikampanjan, mutta ajankäytöllisistä syistä siihen ei ollut oikein realistisia mahdollisuuksia. Vaalimainoksia ei tullut luukutettua teidän postilaatikoihin, eikä toritapahtumiin tullut osallistuttua. Viimeinen kuukausi ennen vaaleja meni aika pitkälti MPK:n harjoituksissa ja pienten lasten kanssa kotona. 

Saamallani äänimäärällä koen olevani hyvinkin varteenotettavana ehdokkaana Jämsän perussuomalaisista eduskuntavaaleihin. Tämän tietysti päättää paikallisyhdistys sitten ajallaan. Katseet kuitenkin sinne jo hiljakseen kohdistuvat.

Yle, Jämsän tulos

Perussuomalaiset lisäsivät kannatustaan Jämsässä hienosti alustavan tuloksen jälkeen 6,9%! Äärettömän hieno tulos. Erityisesti mieltäni lämmitti oman valintani lisäksi Markos Koskisen valinta valtuustoon. Molemmat olemme suhteellisen nuoria kaupunginvaltuutettuja ja ehdokasprofiilimme olivat aika samankaltaisia. Tähän voinen todeta houkutelleeni Markoksen mukaan puolueen nuorisotoimintaan pari vuotta sitten. Minä olen Jämsän valtuuston kolmanneksi nuorin jäsen ja Markos toiseksi nuorin. Valtuuston keski-ikä on 53 vuotta.

Valtakunnallisen kannatatuksen analysointia

Yllä näkyvästä kuvaajasta näkyy aika selkeästi, ketkä valtakunnallisella tasolla olivat kuntavaalien 2021 voittajia. Perussuomalaiset lisäsivät paikkojaan kunnanvaltuustoissa huikealla 580 paikalla! Suuret onnittelut jokaiselle tähän tärkeään tehtävään valitulle. Hoitakaa hommanne arvokkaasti ja mahdollisimman hyvin.

Gallupit näyttivät ennen vaaleja paremmalta, mutta emme me ole ikinä päässeet kuntavaaleissa eduskuntavaaleja vastaavaan tulokseen. Heikentynyt äänestysaktiivisuus taitaa osua pahiten juuri meihin. Ihmisiä ei vain saada äänestyskopiin asti aktivoitu kuntavaaleissa. Normaalin kansalaisen silmissä nämä saattavat tietysti näyttäytyvän vähän epäseksikkäinä vaaleina, mutta jokaisen tulisi ymmärtää, että juuri kuntavaaleissa valitaan se porukka joka juuri ruohonjuuritasolla päättää eniten meidän arkeen vaikuttavista asioista. 

Tämmöinen päivitys tällä kertaa. Pysykää kuulolla ja palataan asiaan viimeistään kun on saatu Jämsän tulevan valtuuston hillotolpat jaettua. Seuraavassa kirjoituksessa kerron hiukan pestistä, johon itse olen päässyt.