Mietteitä alkaneesta valtuustokaudesta

28.09.2021

Valtuustokausi on ollut nyt käynnissä jo hetken aikaa ja olen päässyt moneen päätöksentekoelimeen mukaan. Äänimääräni kuntavaaleissa riitti paikkaan Jämsän kaupunginhallituksessa. Tämän lisäksi minut valittiin perussuomalaisten edustajaksi Jämsän kaupungin strategian päivittämisen ohjausryhmään ja yhdeksi  kaupunginhallituksen edustajista yhteistyötoimikuntaan.

Kiirettä on valtuustokauden alkamisen jälkeen pitänyt. Ensimmäisen valtuuston kokouksen jälkeen on ollut 3 kaupunginhallituksen kokousta ja valtuutetuille tarkoitettuja koulutuksia on tähän mennessä ollut 4 kappaletta. Strategian päivittäminen on myös alkanut ja kokoustamme tällä ryhmällä n. kuukauden välein. Tämä kaikki on ollut minulle uutta toimintaympäristöä ja paljon on tullut uutta opittavaa. Toki kokouskäytännöt ovat olleet hallussa aiemmasta taustasta Keski-Suomen Perussuomalaiset Nuoret ry:n puheenjohtajana toimimisesta, mutta muuten toimintaympäristö on aikalailla erilainen.

Luottamustoimet teidän äänestäjien mandaatilla ovat mielenkiintoisia, toki haastaviakin, mutta myös samalla jollain tapaa palkitsevia. Tällä tarkoitan sitä, että on ollut erityisen mielenkiintoista käydä keskustelua eri puoluekannan omaavien henkilöiden kanssa ja ollaan kuitenkin pystytty pääosin yhteistuumin tekemään päätöksiä kuntalaisten hyväksi. Kaikesta emme tietenkään ole samaa mieltä, eikä meidän pidäkkään, mutta varsinkin sosiaalisessa mediassa ja päivänpolitiikassa jylläävä lillukanvarsista jankkaaminen ja torailu on ollut kyllä tiessään. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin 12.10. pidettävää valtuustoseminaaria kohti.


Tässä kuvassa ensimmäinen valtuuston kokous on takana


Mukavaa alkanutta syksyä kaikille ja kiitos jos jaksoit lukea tänne asti. Aluevaalit järjestetään 23.1.2022 ja niissäkin ollaan mukana. Tekeminen ei siis ainakaan tässä syksyn aikana lopu kesken! Lisää tästä ja paljon muustakin tulossa myöhemmin, joten pysykää kuulolla.